\ Externe Vertrouwenspersoon via PEC Service * pesten is niet ok * ongewenste ongangsvormen

Als vertrouwenspersoon ‘ongewenste omgangsvormen’ vind ik het verschrikkelijk om te lezen dat er nog zo weinig gedaan wordt aan pesten in bedrijven. Omdat werkgevers zich niet bewust zijn van de gevolgen van pesten.

Wat zijn ongewenste omgangsvormen?

Dat zijn omgangsvormen die iemand ervaart als ongewenst, waardoor deze persoon zich op zijn werkplek niet meer veilig voelt. Het kwetst iemand en zorgt ervoor dat iemand vreemd gedrag gaat vertonen en vaak ook ziek wordt. Naast pesten behoren ook discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie en geweld tot de ongewenste omgangsvormen.

Ongewenste omgangsvormen, bij veel medewerkers is het heel moeilijk om mee om te gaan. Want kom je op voor de gepeste collega, wordt jij dan ook gepest? Die onveilige situatie wil niemand. Voor werkgevers dus des te belangrijker om hun personeel goed voor te lichten, beleid te maken op ongewenste omgangsvormen en een vertrouwenspersoon aan te stellen. Dit kan ook een externe vertrouwenspersoon zijn en daarmee zou Jessy Sluiter van PEC Service je kunnen helpen.

Hieronder deel ik een artikel van Personeelsnet, waarin nog eens duidelijk wordt gemaakt hoe schrijnend pesten op de werkvloer is.

Lees hier het artikel van Personeelsnet Pesten kost geld en tranen, maar werkgevers doen er weinig aan

Meer weten over onze diensten?

Wij staan je graag te woord.

Bel ons tel: 0487 – 53 10 79